de RAFAEL AGUILAR

SINOPSI:

El “Diari d´Anna Frank” reflexa la forma de pensar i de viure d’una nena: Anna Frank. Ella és jueva i es va veure obligada a conviure durant dos anys en el reduït espai d´unes golfes per refugiar-se de la persecució nazi. La convivència s’organitza a base d’horaris, sacrificis, torns… i sobre tot por, angoixa de ser descoberts. Dins d’aquest ambient, Anna viu el despertar de l´adolescència amb la rebel·lia pròpia d’una generació que creu que pot millorar el món. Però sobretot, Anna vol transmetre el seu ideal “Jo crec, malgrat tot, que les persones són bones en el fons del seu cor”.

REPARTIMENT:

ANNA FRANK ————- Magalí Verge
OTTO FRANK ———– Sergi Capdevila
EDITH FRANK ———— Maria Mas
MARGOT FRANK ———— Nina Claveria
PETER VAN DAAN ———– Adrià Capdevila
KERL VAN DAAN ————- Xavi Capdevila
LIEFJ VAN DAAN ————- Anna Segalés
ALBERT DUSSEL ———— Brian Petitbò
OLGA VAN JORDAAN ——- Queralt Segalés
MIEP —————- Cèlia Mur
Oficials GESTAPO———–Xavier Serrats i Llorenç Baqués

FITXA TÈCNICA:

Escenografia: Deixalles 81
Tramoies: Climent Codina, Pepe Díaz, Joan Petitbò
Traspunts: Queralt Segalés, Rosita Figueras
Il·luminació: Pau Ibars
So: Ernest Sala
Tècnica vocal dels actors: Núria Dardinyà
Direcció: Josep Canet

L’OBRA:

Els nostres plantejaments a l’hora d’escollir aquesta obra de teatre, eren tornar al teatre més clàssic, a les emocions més tendres i, a la vegada, convidar a la reflexió. Aconseguir que al sortir del teatre el públic tingui la oportunitat de reflexionar sobre el món actual, sobre les situacions tràgiques que es van repetint i repetint al llarg de la història. Situacions que l’experiència ens hauria d’haver ensenyat a no repetir-les, però que tristament veiem cada dia.

El diari d’Anna Frank compleix amb escreix aquestes premisses. Ens transporta una vegada més a l’Europa ocupada pels nazis, als anys més foscos de la nostra història. Ens recorda el patiment i l’angoixa que van patir milions de jueus que es van veure perseguits i exterminats només per això: per ser jueus. Però també ens transmet esperança, la que Anna Frank ens va deixar escrita al seu diari. Anna es podia haver tornat roí, podia haver tornat als homes tot l’odi que havia rebut, i enlloc d’això, el seu diari és un cant a l’alegria i a l’esperança.

Podeu visualitzar l’obra clicant aquí.